Aanhangwagen

Natuurlijk heeft niet iedereen het rijbewijs E nodig om met een aanhanger te mogen rijden. Maar een opleiding voor het aanhangerrijbewijs heeft behoorlijk wat meerwaarde. Zo leer je de aanhanger moeiteloos aan en af te koppelen, een aantal bijzondere verrichtingen uit te voeren en vooral veilig aan het verkeer deel te nemen met een aanhanger achter je auto. Met name dat laatste is belangrijk, want met een gewicht van zo’n 1500 kg op de knobbel, reageert je auto toch echt anders dan je gewend bent.

Dus ben je van plan met je paarden, je zeilboot, je caravan of een boedelbak de weg op te gaan? Dan raden wij het rijbewijs E achter B zeker aan. Daarnaast hechten veel werkgevers waarde aan dit rijbewijs.

Aanhangwagentraining

Naast de rijopleiding voor het rijbewijs E achter B, verzorgen wij op aanvraag in de regio ook trainingen met een eigen combinatie. Deze trainingen zijn met name bedoeld voor wie jaren geleden het E-rijbewijs gehaald heeft en zich graag wat zekerder voelen in het verkeer. Of voor wie niet echt een rijbewijs E nodig heeft om met een aanhanger te mogen rijden, maar toch graag alle vaardigheden van het aanhangerrijden onder de knie wil krijgen. Met eigen auto en aanhanger/caravan/trailer natuurlijk, want daarmee wil je uiteindelijk de weg op.