Verkeersschool Pjotr Kerklaan in Putten al 10 jaar méér dan alleen je rijbewijs!

PUTTEN – Verkeersschool Pjotr Kerklaan is al jaren een begrip in Putten en omgeving. Dit jaar viert de rijschool haar 10-jarig bestaan. 

Mond-tot-mondreclame
Eigenaar Pjotr Kerklaan: “Wij zijn heel trots dat we dit jaar ons 10-jarig bestaan kunnen vieren. In de afgelopen jaren hebben we in Putten en omstreken echt een naam opgebouwd, vooral dankzij de mond-tot-mondreclame van onze leerlingen. Als je klanten niet tevreden zijn red je het als kleine ondernemer niet, zeker in deze economisch moeilijke tijden, maar gelukkig zijn onze leerlingen altijd enthousiast en bevelen ons vervolgens weer aan bij vrienden of jongere broers, zussen, neefjes en nichtjes.”

Verkeersschool Pjotr Kerklaan biedt een breed aanbod in bijna alle categorieën, wat best uniek is voor een kleine rijschool. Veel leerlingen komen daarom na het halen van hun autorijbewijs terug voor hun motor- of aanhangwagenrijbewijs.

Persoonlijke manier van lesgeven
Uniek in de regio is dat eigenaar Pjotr Kerklaan gespecialiseerd is in het begeleiden van leerlingen met faalangst, of mensen die – bijvoorbeeld door een autisme-verwante stoornis – wat meer aandacht nodig hebben bij het leren autorijden. 

Pjotr Kerklaan: “Bijna iedereen kan leren autorijden, ook al heb je iets meer moeite om het te leren. De manier van uitleggen kan een groot verschil maken en een leerling nèt een beetje extra zelfvertrouwen geven waardoor hij of zij toch met een veilig gevoel de weg op kan,” legt Pjotr Kerklaan uit. “Het is heel dankbaar om een leerling die met veel onzekerheid of angst aan zijn lessen begint, helemaal te zien opbloeien en uiteindelijk vol trots te zien slagen voor het examen.”

Nieuwe inzichten
Om te zorgen dat leerlingen als volleerd verkeersdeelnemers veilig de weg op gaan na het halen van hun rijbewijs, worden regelmatig scholings- en specialisatiecursussen gevolgd. Hierdoor worden altijd de laatste inzichten toegepast bij het lesgeven. 

Verkeersschool Pjotr Kerklaan was enkele jaren geleden een van de eerste Puttense rijscholen die het nieuwe 2toDrive-concept aanbood. De proef waarbij jongeren vanaf 16,5 jaar al rijlessen kunnen volgen werd landelijk een groot succes. Ook geeft de rijschool met veel plezier de Opfriscursus Verkeersveiligheid 60+, waarbij 60-plussers worden bijgepraat over de verkeersregels die in de loop der jaren zijn veranderd, en een rijvaardigheidsrit kunnen maken om dit alles in de praktijk te brengen.