Motorrijles

Voor de verschillende motorrijbewijscategorieën hebben we verschillende motoren: een Honda CBF 500 met ABS voor de middelste categorie en een Yamaha XJ6 voor het onbeperkte rijbewijs. Hoe het precies zit met die categorieën lees je hier.

De motoropleiding bestaat uit twee delen. In het eerste deel leer je de motor goed beheersen. Dit deel wordt afgesloten met een praktijkexamen waarbij je een aantal bijzondere verrichtingen uitvoert. Bij het tweede deel van de opleiding gaat het om verkeersinzicht en deelname aan het verkeer. Ook dit deel wordt afgesloten met een praktijkexamen. Daarnaast doe je ook nog een theorie-examen, waarvoor je natuurlijk al vanaf het begin van de opleiding begint te leren. Als je alle examens met goed gevolg afgelegd hebt, kun je op het gemeentehuis het felbegeerde roze pasje halen.

Tijdens de lessen, die in blokken van twee uur gegeven worden, staan persoonlijke aandacht en veiligheid centraal. Vandaar ook dat leerlingen beschermende motorkleding van de rijschool dragen. De instructeur volgt de leerlingen op de motor, om zo flexibel mogelijk op de verrichtingen van de leerling in te kunnen spelen. Je kunt natuurlijk eerst een proefles nemen om te kijken of motorrijden wat voor jou is.

Motorrijden is BIG FUN! Ons enthousiasme brengen we graag op jou over!